Asiakasohjeet yrityksen perustamiseen Hongkongiin

Osakeyhtiön perustaminen on sinulle helppoa ja neuvomme jokaisella askeleella. Yrityksen perustaminen sinun näkökulmasta sujuu alla kuvatunlaisesti. Jos saat meiltä eriäviä ohjeita, niin noudata niitä.

Alkaen vuoden 2018 alusta, asiakkaan on aina täytettävä lomake, jossa kyselemme mm. aiotusta liiketoiminnasta ja missä maissa yritys aikoo toimia. Tämä liittyy rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen torjuntaan.

Yrityksen perustaminen alkaa näin

Ilmoita meille yrityksellesi toivomasi nimi ja varavaihtoehto. Yrityksen nimen on päätyttävä sanaan “Limited”, joka merkitsee rajoitettua vastuuta eli käytännössä osakeyhtiötä. Yrityksen nimen voit valita varsin vapaasti, mutta ei voi viitata luvanvaraiseen toimintaa (pankki, vakuutus, sairaaala jne.) ellei yrityksellä ole tarvittavaa erikoislisenssiä.

Yritykseen merkitään pääomaksi HKD100 tai muu asiakkaan ilmoittama summa.

Yrityksessä on oltava vähintään yksi osakas ja yksi hallituksen jäsen, joka voi olla sama henkilö. Jos yritykseen tulee useita henkilöitä, niin listaa heidän tiedot näin:

  • Nimi, onko osakas, kuinka monta prosenttia osakkeista merkitään hänelle, onko hallituksen jäsen
  • Mikko Mallikas, osakas, 50 %, hallituksen jäsen

Skannaa voimassa olevan passin tietosivu jokaisesta osakkaasta sekä hallituksen jäsenestä. Tiedot on oltava vaivatta luettavissa kuvasta.

Skannaa enintään 3 kk vanha todiste kotiosoitteesta jokaisesta osakkaasta sekä hallituksen jäsenestä. Todisteeksi kelpaa sähkölasku, puhelinlasku, pankin tiliote tms., joka on osoitettu kyseiselle henkilölle. Kuvassa pitää näky koko asiakirja/paperi ja nimesi sekä osoitetiedot on oltava vaivatta luettavissa kuvasta.

Lähetä yllä luetellut tiedot ja kuvat meille sähköpostilla.

Yrityksen perustaminen jatkuu näin

Lähetämme sinulle sähköpostilla yrityksen perustamisasiakirjat tulostettavaksi valkoiselle A4-kokoiselle paperille yksipuoleisesti. Tarkasta henkilötietojesi oikeellisuus ja allekirjoita ohjeistamamme kohdat. Jos jokin asiakirjapaperi edellyttää useamman henkilön allekirjoituksen, niin nämä on tehtävä samalle paperille. Tarkasta, että allekirjoitukset näyttävät suunnilleen samalta kuin passissa. Älä merkitse päivämääriä äläkä tee muitakaan ylimääräisiä merkintöjä.

Lähetä allekirjoitetut asiakirjat Hongkongin toimistoomme osoitteella:

China Operations Support Co., Ltd.
Unit 1102, 11/F, 29 Austin Road
Tsim Sha Tsui, Kowloon
HONG KONG

Merkitse lähetykseen perustettavan yrityksesi nimi ja kotiosoitteesi lähettäjän tietoihin. Ilmoita meille, kun olet lähettänyt allekirjoitetut asiakirjat sekä mahdollinen lähetyksen seurantatunnus.

Yrityksen perustaminen jatkuu kun olemme vastaanottaneet allekirjoitetut asiakirjat. Ilmoitamme asiakirjojen vastaanottamisesta. Yritys on perustettu noin viikon kuluttua tästä ilmoituksesta.